Saláma z mäsa horských ošípaných
V Antica Macelleria Falorni v meste Greve v Chianti má salámové remeslo dlhoročnú a nezameniteľnú tradíciu. V poľnohospodárskom obchode, ukrytom pod arkádami na trhu, už po celé generácie zo stropu viseli salámy a šunky. Akonáhle Stefano Falorni vo svojej bielej zástere odrezal dlhým, tenkým salámovým nožom Salame Montanaro, bol nadšený. Mäso pre salámu sa skladá z prvotriednej šunky pochádzajúcej z toskánskych ošípaných žijúcich v horách okolo Greve.
Chudá saláma - pomaly a prirodzene zrejúca
Tajomstvom neobvykle dobrej chuti sú stredomorské aromatické bylinky a napoly divoké Cinta Senese ošípané. Otec Stefana z lahodného mäsa vykúzlil ľahko pikantnú horskú salámu. Táto chudá saláma tradične zreje dva mesiace v studených pivniciach Falorni pred tým, než sa zavesí v malom Macelleria.
| Menge ( z.B. 1x20g ) | 350 g |
|---|---|
| Region | Toscana |
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 426 kcal / 1770 kj |
|---|---|
| Tuky | 33.8 g |
| -z toho nasýtené mastné kyseliny | 13.34 g |
| Sacharidy | 1.78 g |
| -z toho cukor | 0.1 g |
| Bielkoviny | 28.7 g |
| Soľ | 4.15 g |
Antica Macelleria FalornI-Via Di Colognole 67, I-50022 Greve in Chianti