Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Nduja - Saláma na natieranie
Nduja patrí do rodiny salám. Jej jedinečnosť spočíva v jej konzistencii. Pravá Nduja je vždy mäkká a roztierateľná. Nekrája sa na plátky, ale natiera sa na ciabattu ako paštéta alebo sekaná.
Ako sa nduja vyrába?
Na výrobu nduje je potrebné bravčové mäso. Tradične sa používa mäso z krkovičky (guanciale) a kúsky slaniny, ako je pancetta alebo lardello. Mäso a slanina sa pomelú na mleté mäso a potom sa zmiešajú s čerstvým a sušeným chilli. Klobása sa mierne vyúdi a potom sa suší a necháva dlho dozrievať.
Peperoncino zo Spilinga
Dnes sa nduja objavuje v mnohých talianskych receptoch ocenených michelinskými hviezdičkami. Nie vždy to však bolo tak. Nduja je pochúťka, ktorá vlastne vznikla z nutnosti. Chudobní kalábrijskí poľnohospodári museli vždy použiť každú časť ošípanej. Množstvo ohnivého chilli zabezpečilo, že klobása dlho vydržala. Za miesto pôvodu a hlavné mesto nduja sa považuje dedina Spilinga.
*pálivá klobása s chilli na natieranie
*pre milovníkov pikantných chutí
*jednoduchá a jedinečná nátierka
*skvelá prísada do omáčok na cestoviny a pizzu
*tradičná pochúťka z Kalábrie
Menge ( z.B. 1x20g ) | 250 g |
---|---|
Region | Calabria |
Alternate Image | no_selection |
Bravčové mäso, feferónky 15% (feferónky, soľ, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyslosti: kyselina citrónová) stolová soľ, dextróza, korenie a byliny, antioxidant: askorbát sodný, konzervačná látka: dusičnan draselný, dusitan sodný.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 518 kcal / 2139kj |
---|---|
Tuky | 49 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 6.5 g |
-z toho cukry | 1.6 g |
Bielkoviny | 13 g |
Soľ | 6.5 g |
Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone