Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Poznámka k čerstvosti: Rýchlo spotrebujte! Pre túto mozzarellu platí: Krátka doba použiteľnosti je znakom kvality. Je to známka toho, že mozzarella sa stále vyrába veľmi tradičným spôsobom. Mozzarellu možno teda uchovávať iba 14 dní. Trvá viac ako týždeň, kým ho dostanete z Ageroly k vašim dverám, takže keď je syr doručený až k vašim dverám, zostáva do dátumu predaja iba 5 alebo 3 dni. Tak to rovno použite alebo zmrazte!
Výroba: Tajomstvo Fior di Latte d'Agerola spočíva v mlieku. Mlieko je každý deň čerstvé, čo znamená, že je spracované do 24 hodín od nadojenia. Pochádza z okruhu 150 kilometrov okolo dediny Agerola. Zo stajne ide rovno do syrárne. V tejto syrárni je to stále veľmi tradičné, s množstvom ručnej a veľmi pomalej práce. Syrenina sa 14 hodín nechá okysliť, než začne proces filata. Vzniknuté tvarohové cesto, ktoré sa znova a znova preťahuje, vďaka tomu vzniká typická vláknitá štruktúra.
Použitie: Táto Mozzarella je oveľa suchšia a pevnejšia ako v supermarkete, jedine tak pri pečení nepresiakne krustou pizze. Jedine tak pri pečení nepresiakne krustou pizze. Počas 90 sekúnd v peci zostáva na pizzy elastická a ťahá za nitky. Tieto dômyselné vlastnosti zaisťujú, že slávne neapolské pizzérie, ako je Pizzeria da Michele, prisahajú na Fior di Latte z Ageroly. Tam sa lesklé syrové guličky tradične krájajú na prúžky, než sa položia na pizzi.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 500g |
---|---|
Region | Campania |
Kravské mlieko (pasterizované), syridlo, soľ.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 247 kcal / 882 kj |
Tuky | 19 g |
-z toho nasytené mastné kyseliny | 12..5 g |
Sacharidy | 1.0 g |
-z toho cukry | 1.0 g |
Bielkoviny | 18 g |
Soľ | 1.2 g |
Azienda Casearia Fior d'Agerola, Via S. Maria, 43, I - 80051 Agerola