Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Minimálne 6 mesiacov vyzretý, než sa dostane k vám na stôl.
Dokonca aj legionári starovekého Ríma boli schopní využívať tento lahodný syr z ovčieho mlieka. Bolo preukázané, že si získal veľkú obľubu aj u rímskych vojakov. Dúfajme, že po konzumácii syra dostatočne pili, pretože obsahuje vysoké množstvo soli. Samozrejme výborne chutí na chlebe a ešte lepšie samotný, skrátka len tak, alebo strúhaný na cestoviny.
Pecorino vlastne v preklade znamená ovčí syr, mnoho oblastí Talianska si v priebehu storočí vyvinulo vlastnú verziu pecorina. Takže máme napríklad Pecorino Susardu Sardínia, to je syr naložený v oleji, Pecorino z Kalábrie a mnoho ďalších úchvatných špecialít.
Rovnako ako u mnohých talianskych syrových špecialít je aj pecorino ponúkané v rôznych stupňoch zrelosti: úplne čerstvé sa volá Novello, stále má silnú mliečnu chuť. Zrelá forma stagionato chutí pikantne a slane. Ale sami vyskúšajte, aká verzia vám chutí najviac.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 200 g |
---|---|
Region | Sardinie |
Ovčie mlieko, syridlo, soľ. Kôra nie je vhodná na spotrebu.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 399 kcal / 1661 kj |
---|---|
Tuky | 28.4 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 7.6 g |
-z toho cukry | 0.8 g |
Bielkoviny | 28.3 g |
Soľ | 2.8 g |
Argiolas Formaggi S.r.l., S.P. 14 n. 3/5, I-09041 Dolianova - Cagliari