Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Parmigiano - zrnitý kráľ syrov
Slamovo žltá farba, jemné zrno aj vôňa a korenistá chuť - tento parmigiano reggiano má naozaj výnimočnú chuť a kvalitu, ktorú je ťažké poraziť. So svojou extra dlhou dobou zrelosti, 3 roky (36 mesiacov), je skutočnou vzácnosťou, pretože po 12–24 mesiacoch je obvykle pre väčšinu bochníkov v konečnom regáli zrenia.
Parmezán - lahodný syrový bochník
V roku 1953 prevzali Mária a Sergio Gennari malú mliekareň v Chollecchiu, malom meste v kopcoch, okolo Parmy. V tom čase vyrábali 3 syry denne. Dnes, v "Magazzini", svätých sálach Gennaris, sú lahodné syrové bochníky nahromadené až k stropu. Každý jednotlivý parmezán je ručne vyrábaný, podľa nás skvelá ukážka umeleckého diela.
Slow Food: Parmigiano Reggiano
Gennaris, ako výrobcovia syrov, vzdávajú hold prírode, zvieratám a rodinným tradíciám. Po mnoho rokov podporujú filozofiu hnutia slow food. Takto aromatické, plnotučné mlieko pochádza z ich vlastných kráv. 1000 kusov rodinného hovädzieho dobytka Frissone, Bruna a Reggiana Rossa sa kŕmi čerstvým senom na sviežich lúkach v údolí Po.
Parmezán - originál označený pečaťou
Skutočný parmigiano reggiano, známy pre svoju jedinečnú chuť a arómu, je právom považovaný za kráľa syrov. V oblasti južne od rieky Pádu a západne obsadenej provincie Parma, Modena a Reggio Emilia, rovnako ako častí provincie Bologna a Mantovej rieky Reno, sa produkuje parmigiano reggiano.
Od roku 1955 má na sebe talianske oficiálne označenie pôvodu (DOC, Denominazione di Origine controllata), ktoré môžu niesť iba syry, ktoré spĺňajú určité štandardy kvality a sú pripravené dobre definovaným spôsobom. V roku 1996 producenti parmigiano reggiano DOC dostali za svoj syr oficiálne označenie pôvodu Európskej únie DOP (Denominazione di Origine Protetta).
To znamená, že parmigiano reggiano je prvý taliansky syr, ktorého kvalita je zaručená v celej Európe. To sa vykonáva pomocou označenia kvality, ktoré je pečené na stranu veľkých bochníkov, alebo vyrazené na balených kusoch, čím syr chráni proti podvodom a nezákonnému napodobňovaniu.
Poznámka:
Pokiaľ je syr vákuovo uzavretý, je najlepšie ho skladovať v chladničke, v priehradke na zeleninu. Po otvorení syr zabaľte do pergamenového (sendvičového) papiera alebo kuchynskej utierky a uložte ho do chladničky.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 300 g |
---|---|
Region | Emilia-Romagna |
Kravské mlieko (surové mlieko), soľ, syridlo.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 402 kcal / 1671 kj |
---|---|
Tuky | 29.7 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 19.6 g |
Sacharidy | 0 g |
-z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 32.4 g |
Soľ | 1.6 g |
g |
Caseificio GennarI-Via Varra Superiore 14/A, I-43044 Collecchio (PR)