Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Vysoký štandard Il Denso
Tento balzamikový ocot bol skutočne pomenovaný po svojom vynálezcovi Riccardovi Giusti. Nemecký časopis pre labužníkov DER FEINSCHMECKER mu v jednom zo svojich testov balzamikových octov dal čestnú prezývku „Il Denso“ (= ten hustý). Porotcovia ocenili tento ušľachtilý elixír ako „viskózny balzamikový ocot s ovocnou vôňou (jahody, marhule) a veľmi jemne vyváženou chuťou, ktorá dlho zostáva na jazyku“.
Z hrozna Trebbiano
Na výrobu tohto balzamikového octu sa šťava z bieleho talianskeho hrozna Trebbiano varí až 48 hodín a potom sa naleje do drevených sudov. Hroznový mušt sa tu najprv premení na víno a potom na ocot.
Zrenie trvá približne desať rokov
Tento ocot sa potom každý rok uskladňuje v novom drevenom sude. Každý sud má na vrchu otvor, ktorým môže balzamikový ocot dýchať a odparovať sa. Niektoré sudy majú až 100 rokov. Každý je vyrobený z iného druhu dreva. V priebehu času sa vďaka rôznej chuti dreva vytvorí neporovnateľne komplexná chuť balzamikového octu. Nakoniec je aceto balsamico nádherne hustý, intenzívne aromatický a úžasne prirodzene sladký.
Súhra chutí
Farba octu Balsamico Riccardo Giusti je tmavá, svetlá mahagónová. V nose sa rozvíja buket vôní pripomínajúcich zrelé ovocie, drevité tóny a nádych sladkej melasy. Chuť je vyvážená s dokonalou harmóniou medzi sladkým a kyslým. Zanechá vo vás chuťové tóny slivkového lekváru, červeného ovocia, medu a vanilky.
Il Denso: čistý luxusný pôžitok
Tento balzamikový ocot je neuveriteľne všestranný. Pár kvapiek korunuje čerstvo plnené cestoviny, pečené hovädzie filé alebo jemný mäkký syr. Kvapkou Denso dozdobte čerstvé jahody, zmrzlinu a dezerty alebo podávajte kocky parmezánu nakrájaného na kocky s balzamikovým octom ako elegantný predkrm! V kombinácii s olivovým olejom, soľou a korením je výbornou zálievkou na všetky zelené šaláty, od rukoly až po lollo rosso. Balzamikový ocot sa však veľmi dobre hodí aj na paradajkový šalát alebo papriku. Pridajte ho do omáčok, polievok alebo marinád. Možnosti sú nekonečné!
Chránený pôvod s pečaťou IGP
* zrenie v storočných dubových sudoch
* viskózny a mimoriadne aromatický
* vynikajúci ako záverečná chuť
* do omáčok, polievok, marinád
*vynikajúci k dezertom, ovociu alebo zmrzline
Menge ( z.B. 1x20g ) | 250ml |
---|---|
Region | Emilia-Romagna |
Varený hroznový mušt, vinný ocot, kyselina 6%, obsahuje siřičitany.
Giuseppe Giusti, Via Quattroville 155, I-41100 Lesignana (MO)