Bruschetta: chrumkavé krutóny boli kedysi nenahraditeľnými členmi talianskej sedliackej kuchyne. Jednoduchá, zato lahodná nátierka z jemne nakrájaných, krásne zrelých paradajok a niekoľkých kvapiek čerstvého, aromatického olivového oleja bola vyrábaná pre chudobných roľníkov, ktorí ju jedli ako lahôdku. Dnes je v Taliansku, a nie len tam, obľúbená ako malé predjedlo.
Lahodne pečené, nádherne voňavé paradajkové chleby sa často podávajú s cesnakom, bazalkou alebo olivami. Kto je ochutná, ocitne sa razom v rajskom nebi!
| Menge ( z.B. 1x20g ) | 180g |
|---|---|
| Region | Sicilia |
Čerstvé paradajky 83%, extra panenský olivový olej 12%, bazalka 3%, cesnak, soľ
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 148.4 kcal / 621.5 kj |
| Tuky | 15.1 g |
| -z toho nasýtené mastné kyseliny | 1.9 g |
| Sacharidy | 3.6 g |
| -z toho cukry | 1.9 g |
| Bielkoviny | 0.8 g |
| Soľ | 2.0 g |
Frantoi Cutrera S.r.l., C/da Piano dell'Acqua 71, I - 97012 Chiaramonte Gulfi