Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Pri výrobe sa používajú ako tukové, tak chudé kúsky bravčového mäsa. Dlhé údenie v chladných pivniciach výrobcu Falorni je príčinou ich jemnej chuti. Mäso údenín je sypké, s ružovou farbou. Pozoruhodný je vysoký obsah tuku. Okrem korenia a soli sa saláma ochucuje aj divokými semenami feniklu z polí Chianti.
Feniklová saláma je trochu mäkká a má neobvyklý rys - vrstvu jemnej plesne na koži, ktorá je súčasťou tradičného receptu a nejedná sa o závadu. Účinky fenikla na trávenie boli ocenené už v stredoveku. Počas produkčnej fázy bol do klobásy pridaný pohár dobrého vína z kopcov okolia Greve v Chianti, čo dáva feniklovej saláme zvláštnu arómu.
Ocenenie:
l'Espresso 2013: najlepšie Finocchiona Taliansko
Menge ( z.B. 1x20g ) | 350 g |
---|---|
Region | Toscana |
Bravčové mäso, tuk 36%, semená divokého feniklu 0,3%, soľ, korenie, cukor: dextróza, korenie a prírodné aróma, konzervačné prostriedky: dusičnan draselný E 252, antioxidant: E300 kyselina askorbová
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 397 kcal / 1645 kj |
---|---|
Tuky | 33.4 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 14.01 g |
Sacharidy | 1 g |
-z toho cukry | 1 g |
Bielkoviny | 22.9 g |
Soľ | 4.24 g |
Antica Macelleria FalornI-Via Di Colognole 67, I-50022 Greve in Chianti