Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Syry vybrané z celkom 174 druhov. Porota zložená zo siedmich členov syry posudzovala na základe vône, chuti, štruktúry, vzhľadu a farby. Ocenené boli štyri syry z apulskej ekologickej farmy Querceta.
Údený syr v tvare hrušky sa stále vyrába ručne, a to pomocou metódy „filata“. Malé koliesko syra, zavesené na povrázkoch, sa nechá zrieť po dobu 12 mesiacov, aby sa plne rozvinula jeho aróma.
Na ekofarme Gianluca a Amalia žije 120 kráv, z ktorých mlieka sa ručne pripravujú tradične mozzarella, burrata, scamorza aj iné syry. Zrazené mlieko sa pasterizuje pri teplote až 80 °C a nasleduje hnetenie, čím sa vytvorí typická vláknitá konzistencia týchto syrov.
Ocenenie:
BioCaseus Biofach 2017: 1. miesto zrejúce varený syr / hnetací syr
Eco-Control: IT BIO 006
Menge ( z.B. 1x20g ) | 250g |
---|---|
Region | Puglia |
Kravské mlieko, syridlo, soľ.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 439 kcal / 1828 kj |
---|---|
Tuky | 31.1 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 18.41 g |
Sacharidy | 2.3 g |
-z toho cukry | 2.3 g |
Bielkoviny | 37.7 g |
Soľ | 1.2 g |
Querceta - Masserie Amiche srl, Via dell'Uomo 1, I-70017 Putignano