Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Pasta di Gragnano
Mesto Gragnano sa nachádza hneď za Vezuvom, v provincii Neapola. V prednej časti Gragnana sa otvára pobrežie Amalfi a za dedinou leží Lattari Mountains. Zlatisté slnko vytvára bohaté polia pšenice. Zdroje regiónu ponúkajú tú najčistejšiu pramenitú vodu. Pšenica bohatá na lepok a mimoriadna voda, to sú dva faktory, ktoré pomáhajú tvoriť cestoviny v Gragnane už viac ako 500 rokov.
Filozofia čistých cestovín
Gentile špagety sú vyrábané v továrni rodiny Zampino. Od roku 1876 sú výrobcovia cestovín Zampinos Maccaronari. Predtým boli špagety zavesené vo vzduchu na ulici, dnes ich Zampinos suší v špeciálne konštruovanej komore: pri nízkych teplotách a veľmi, veľmi pomaly.
Tradičné bronzové lisy "Al bronzo"
Pokiaľ má byť povrch cestovín krásne porézny a drsný, musí byť cestovinové cesto vylisované pomocou bronzovej formy. Bez bronzu sa na Gentile nič nedeje. Špagety z tradičných bronzových lisov preto majú nádherne hustú štruktúru, vždy uspejú ako „al dente“ a sugo držia veľmi dobre.
Ocenené prémiové cestoviny
Niet divu, že sa im udeľuje toľko kvality. Pasta Gentile získala ocenenie od niekoľkých európskych gurmánskych časopisov, vrátane DER FEINSCHMECKER a talianskeho Gambero Rosso. Podávajte cestoviny Ferrari s paradajkovou omáčkou San Marzano. Presne tak si totiž ľudia v okolí Gragnana užívajú bieleho, vynikajúceho zlata.
Ocenenie
Gambero Rosso 2013: Najlepší výrobca cestovín
Test gastronomických cestovín 2014: 2. miesto
Menge ( z.B. 1x20g ) | 500 g |
---|---|
Region | Campania |
Pšeničná tvrdá krupica, voda
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 346 kcal / 1460 kj |
---|---|
Tuky | 1.5 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 69 g |
-z toho cukry | 4 g |
Bielkoviny | 14 g |
Soľ | <0,01 g |
Vláknina | 4 g |
Gusto srl Pastificio Gentile, Via Vecchia San Leone, 1, I-80054 Gragnano