Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Salsiccia je neoddeliteľnou súčasťou každej talianskej grilovacej párty, grigliaty. Jemná pečená aróma sa mieša s intenzívnou korenistou chuťou čerstvých údenín. Cucina Italiana má tiež mnoho špeciálnych receptov, ktoré používajú na ochutenie salsiccii. Za týmto účelom je surové mäso vylisované z prírodného obalu, rukami "roztrhané" a potom vyprážané. Vďaka výraznému koreniu je salsiccia ideálna k prílohám, akými sú zemiaky, ryža, ľahko korenený chlieb alebo napríklad cestoviny.
Recept na salsicciu sa v rôznych talianskych regiónoch líši, rovnako tak aj výsledný tvar. Abruzzo obsahuje pečeň a niekedy aj med zatiaľ, čo typická salsiccia je vyrobená z mäsa divých ošípaných. Okrem ponúkanej klasickej verzie sa salsiccia rafinuje aj červeným vínom.
V Taliansku sa surová klobása používa, ako chutná príloha do cestovinových omáčok. Tiež sa často vďaka svojmu aromatickému koreniu pridáva do rizota. V lete je salsiccia veľmi obľúbenou klobásou na gril.
Salsiccia je v Taliansku populárna, takže nikoho neprekvapí, že sa mnoho regiónov pýši tým, že práve v nich bola vynájdená. Špecialita klobásy, ktorá je veľmi podobná salsiccii, je už pod názvom Lucanica uvedená v dielach početných starovekých spisovateľov, akými sú Cicero a Martial. Podľa toho sa klobása nazýva tiež Lucanica, po kmeni Lucan.
Tieto salsiccie sú čerstvo zabalené. V obale je určitý obsah vlhkosti, čo je úplne normálne, po otvorení ich môžete opláchnuť.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 280 g |
---|---|
Region | Toscana |
Bravčové mäso, soľ, voda, korenie a aromatické látky, antioxidanty: E301 sodík, cukry: dextróza a sacharóza, konzervanty: E250 dusitan sodný. Pred konzumáciou ohriať.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 240 kcal / 1004 kj |
---|---|
Tuky | 19.5 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 8 g |
Sacharidy | 0.3 g |
-z toho cukry | 0.3 g |
Bielkoviny | 15.9 g |
Soľ | 4.9 g |
Salumificio Marchisio, Strada Provinciale Mondovì Cun, I-12080 Pianfei