Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Ako sa čokoládovo-oriešková pralinka vyrába?
Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, ktorá je vyrábaná z lieskových orieškov Piemonte. Pôvod čokolády je výnimočný. V polovici 19. storočia vláda zvýšila dane na luxusný tovar, akým bolo aj kakao. A tak sa miestni výrobcovia čokolády rozhodli pre doplnenie pridávať lieskové orechy z regiónu.
Odkiaľ pochádza meno Gianduiotti?
Meno Gianduiotti je založené na folklórnej karnevalovej postave Gianduja, ktorú navrhol výrobca marionet Gian Battista Sales na konci 18. storočia. Jedného dňa Gianduja distribuoval malé občerstvenie na turínskom karnevale. Pozoruhodný je aj špeciálny tvar a obal v zlatom hliníkovom papieri.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 150g |
---|---|
Region | Piemonte |
Biela čokoláda (cukor, kakaové maslo, plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková príchuť,) pistáciová pasta zo Sicílie 30%, kakaové maslo, extra hnedá čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková vôňa) Môže obsahovať stopy iných (orechov, mandlí).
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 622 kcal / 2581 kj |
Tuky | 48 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 20.5 g |
Sacharidy | 33 g |
-z toho cukry | 32 g |
Bielkoviny | 9.7 g |
Soľ | 0.25 g |
Barbero Davide s.r.l., Via Brofferio 84, I - 14100 Asti