Pôvod a triumf
Tagliatu vynašiel v roku 1973 v Pise šéfkuchár Sergio Lorenzi, ktorý pretvoril klasický florentský steak. Dnes sa tagliata podáva v mnohých reštauráciách po celej krajine. Vždy sa pripravuje na anglický spôsob a krája sa na plátky.
Vychutnajte si tagliata di manzo ako v Taliansku
Mäso vyberte z chladničky hodinu pred prípravou. Potom môžete predhriať gril a mäso grilovať na rozpálenom grile 3 až 5 minút z každej strany. Nakrájajte na plátky hrubé ako prst, dochuťte soľou a korením a podávajte. Klasickou prílohou je rukola, cherry paradajky a strúhaný syr Grana Padano.
* kvalitné, dobre vyzreté mäso
* klasické jedlo v talianskych reštauráciách
*rýchla a jednoduchá domáca príprava
*ideálne s pohárom Primitiva
*tradične sa podáva nakrájaný na tenké plátky: s rukolou, hoblinami parmezánu a balzamikovým octom
| Menge ( z.B. 1x20g ) | 450g |
|---|---|
| Region | Toscana |
hovädzie mäso
Antica Macelleria FalornI-Via Di Colognole 67, I-50022 Greve in Chianti