Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Surová šunková špecialita z južného Tirolska s charakteristickou orechovou príchuťou a s temne červeno-bielym mramorovaním. Mäso je pevné, ale nie je tvrdé, a má jemnú chuť. Slaninu je najlepšie jesť samostatne, ale môže byť tiež použitá na ochutenie mnohých pokrmov. Táto šunka sa pripravuje v Kaltenbrunnhofe: rodina Trocker nakupuje chudé bravčové mäso od miestnych mäsiarov, potom ho ručne spracováva podľa tradičnej receptúry so soľou, korením a vychutnávanie si výslednej božskej chuti už je vaša úloha.
V soli naložené mäso zreje po dobu niekoľkých týždňov a obracia sa každý 3. deň. Veľké množstvo chuti získa šunka už počas 96 hodín svojho údenia v udiarni. Údenie nezaručuje iba jej trvanlivosť, ale aj do šunky pridáva zaujímavé chute. Keď je ukončená táto fáza, nasleduje najdlhšia sekcia: po dobu 5-7 mesiacov šunky visí v sušiacej komore, kde tieto ušľachtilé špeciality s charakteristickou orechovou príchuťou zrejú. V noci je do komory otvoreným oknom vpustený čerstvý horský vzduch.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 450 g |
---|---|
Region | Trentino-Alto Adige |
Zadná šunka z bravčového mäsa, soľ, korenie, sacharóza, konzervačné látky: dusitan sodný, dym
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 219 kcal / 921 kj |
---|---|
Tuky | 9.05 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 3.18 g |
Sacharidy | 0.2 g |
-z toho cukry | 0.2 g |
Bielkoviny | 34.27 g |
Soľ | 4.93 g |
Trocker Speck KG, Tisens 17, I-39040 Kastelruth