Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Aceto Balsamico Tradizionale di Modena je jedinečný elixír, ktorého receptúra nadväzuje na storočnú tradíciu. Mušt sa získava z hrozna Trebbiano, ktoré je typické pre modenské vinice. Hrozno sa pomaly zohrieva vo veľkých kanviciach, po dozretí sa plní do menších sudov. Chytrý spôsob dekantácie do stále menších sudov z rôznych druhov dreva sa traduje už veľa generácií a dodnes sa vykonáva rovnako, ako tomu bolo pred stovkami rokov. Získa sa extrémne zložitý balzamikový ocot, ktorý sa vyznačuje lesklo hnedou, sirupovitou konzistenciou, viacvrstvovou a harmonickou vôňou, ktorá bola absorbovaná rôznymi drevinami.
Tradičné balsamico z Modeny musí zrieť po dobu najmenej 25 rokov v sudoch, aby mohol získať názov Extravecchio. Tento proces je starostlivo sledovaný nezávislou komisiou, pred ktorou prichádza balsamico na trh.
Odporúčania pre kuchyňu: tento „sirup“ nikdy neohrievajte, inak by sa zničila komplexná harmónia. Skutoční znalci ocenia jeho dlhotrvajúcu dochuť, či už ako kvapku na kúsku parmezánu, jahody alebo zmrzliny. V súlade s modenskou tradíciou si ju môžete vychutnať aj priamo z malej lyžičky.
* Poznámka:
Tradičný balzamikový ocot z Modeny je od roku 1986 DOC (kontrolované označenie pôvodu, taliansky zákon č. 93 zo 4. 3. 1986). Od 17. apríla 2000 má označenie EÚ DOP (chránené označenie pôvodu). Podľa predpisov sa na obale nesmie objaviť žiadny údaj o roku výroby alebo predpokladanom veku produktu. Pri produkte, ktorý je najmenej 25 rokov starý, je povolený iba výraz „Extravecchio“ (staroveký).
Menge ( z.B. 1x20g ) | 100 ml |
---|---|
Region | Emilia-Romagna |
varený hroznový mušt, obsahuje siřičitany
Giuseppe Giusti, Via Quattroville 155, I-41100 Lesignana (MO)