Nakupte ještě za 2500 € s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Od roku 1955 má na sebe talianske oficiálne označenie pôvodu (DOC, Denominazione di Origine controllata), ktoré môžu niesť iba syry, ktoré spĺňajú určité štandardy kvality a sú pripravené dobre definovaným spôsobom. V roku 1996 producenti parmigiano reggiano DOC dostali za svoj syr oficiálne označenie pôvodu Európskej únie DOP (Denominazione di Origine Protetta).
To znamená, že parmigiano reggiano je prvý taliansky syr, ktorého kvalita je zaručená v celej Európe. To sa vykonáva pomocou označenia kvality, ktoré je pečené na stranu veľkých bochníkov, alebo vyrezané na balených kusoch, čím syr chráni proti podvodom a nezákonnému napodobňovaniu.
Špeciálnu konzistenciu parmigiano reggiano DOC a DOP rozpoznáme podľa jeho bledožltej farby a jemnej zrnitosti, jemnej vôni a pikantnej chuti. Na rozdiel od všeobecného mechanizačného trendu v modernej výrobe potravín, každé kolo syra prejde poctivo rukami všetkých, ktorí sú osobne zodpovední za produkciu parmigiano reggiano: poľnohospodárov, sedliakov, dojníkov i syrov.
Vieme, že parmigiano reggiano, strúhané alebo tenko krájané, je obľúbené na cestoviny. Tiež si veľmi dobre rozumie so šalátom či samotnou zeleninou. Rozdrví sa na malé kúsky a čistý alebo pokvapkaný niekoľkými kvapkami jemného octu balsamico sa stane sprievodom aj k výbornému červenému vínu.
Poznámka:
Pokiaľ je syr vákuovo uzavretý, je najlepšie skladovať ho v chladničke, v priehradke na zeleninu. Po otvorení syr zabaľte do pergamenového (sendvičového) papiera alebo kuchynskej utierky a uložte ho do chladničky.
Menge ( z.B. 1x20g ) | 1 kg |
---|---|
Region | Emilia-Romagna |
Kravské mlieko (surové mlieko), soľ, syridlo.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 392 kcal / 1633 kj |
---|---|
Tuky | 28 g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 0 g |
-z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 33 g |
Soľ | 1.6 g |
g |
Caseificio GennarI-Via Varra Superiore 14/A, I-43044 Collecchio (PR)