Pistáciový krokant zo Sicílie

Pistáciový krokant zo Sicílie

Tartufi s bílou čokoládou a pistáciemi

Tartufi s bielou čokoládou a pistáciami

Jemne tajúce pistáciové pralinky

Pistacchiotti z Piemontu – D. Barbero
Tieto jemne sa rozplývajúce pralinky omámia nejedného gurmána: jemné kakaové maslo v súhre s pravými sicílskymi pistáciami robia úžasnú kompozíciu, ktorá sa rozplynie na jazyku.
12,90 €
86,00 € / 1 KG
Skladom | Kód: 76645
Obsah: 150g

Ako sa čokoládovo-oriešková pralinka vyrába?

Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, ktorá je vyrábaná z lieskových orieškov Piemonte. Pôvod čokolády je výnimočný. V polovici 19. storočia vláda zvýšila dane na luxusný tovar, akým bolo aj kakao. A tak sa miestni výrobcovia čokolády rozhodli pre doplnenie pridávať lieskové orechy z regiónu.

Odkiaľ pochádza meno Gianduiotti?
Meno Gianduiotti je založené na folklórnej karnevalovej postave Gianduja, ktorú navrhol výrobca marionet Gian Battista Sales na konci 18. storočia. Jedného dňa Gianduja distribuoval malé občerstvenie na turínskom karnevale. Pozoruhodný je aj špeciálny tvar a obal v zlatom hliníkovom papieri.

Viac informácií
Menge ( z.B. 1x20g ) 150g
Region Piemonte
Write Your Own Review
You're reviewing:Jemne tajúce pistáciové pralinky
Your Rating

Složení

Biela čokoláda (cukor, kakaové maslo, plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková príchuť,) pistáciová pasta zo Sicílie 30%, kakaové maslo, extra hnedá čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilková vôňa)  Môže obsahovať stopy iných (orechov, mandlí).

Výživové hodnoty

  Ve 100 g
Energetická hodnota 622 kcal / 2581 kj
Tuky 48 g
-z toho nasýtené mastné kyseliny 20.5 g
Sacharidy 33 g
-z toho cukry 32 g
Bielkoviny 9.7 g
Soľ 0.25 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Barbero Davide s.r.l., Via Brofferio 84, I - 14100 Asti