Přihlaste se k odběru novinek
Velká burrata - BIO
Burrata grande
Ručne vyrábaná burrata je tá pravá pochúťka: krémová, zvodná, mäkká, šťavnatá a hlavne vždy čerstvá. Absolútne syrové nebo pre gurmánov, a to priamo z ekologickej farmy v Apúlii.
Ručne vyrábaná burrata je tá pravá pochúťka: krémová, zvodná, mäkká, šťavnatá a hlavne vždy čerstvá. Absolútne syrové nebo pre gurmánov, a to priamo z ekologickej farmy v Apúlii.
Tieto veľké mozzarella hrudky z čerstvého byvolieho mlieka vás okúzlia svojou vôňou po lúčnych kvetoch a jemnou orieškovou notou. Tak ako pred sto rokmi sa aj dnes hrudky vyrábajú v Apúlii stále ručne.
Pod južnými talianskymi slnečnými lúčmi sú paradajky krásne zrelé, šťavnaté a jasne červené. Po zbere sa usušia a konzervujú v jemnom olivovom a slnečnicovom oleji. Aromatická príchuť kaparov, cesnaku a bazalky ešte viac zdokonaľuje túto antipastovú lahôdku.
Fior di latte mozzarella je hlavnou zložkou pravej pizze Napoletana. Nakrájaná na jemné prúžky sa dokonale roztaví, zostáva čisto biela a ťahá skvelé nite na pizzu. Tradične je mozzarella z kravského mlieka relatívne pevná.
Tradičná mozzarella fior di latte je pripravená na varenie. Rustikálne strúhané kúsky majú perfektný tvar. Ľahko sa mieša s paradajkovou omáčkou, tak aby sa z nich dala upiecť červená a biela mramorovaná pizza ako v Neapole.
Pochutnajte si na jemne kyslej aróme čerstvého byvolieho mlieka v súhre s príjemnými slanými notami. Tento pevný syr so svojou typickou hruškovitou formou chutí veľmi delikátne na ciabatte alebo horúci priamo z panvice.
Vrecko plné čerstvej mliečnej chuti – to je ručne robená Scamorza z bio farmy Querceta, v Apúlii. Polotvrdý syr chutí skvele na panini alebo ako kocka syra s aperitívom.
Kráľ medzi hubami: zbieraný v toskánskych lesoch a následne na vzduchu osušený. Na plátky krájaný a dodá nádhernú hríbikovú vôňu do vášho rizotta, cestovín či omelety. Tiež sa výborne hodí do hubových omáčok.